Book of Ra Spelautomat

På senare år har spelet Book of Ra från Novoline kommit att bli ett av de mest populära spelen i Europa, och vinner hela tiden ny mark i USA och andra delar av världen.
Novoline-spelet Book of Ra är en spelautomat med 5 hjul. Originalversionen, det vill säga den klassiska versionen, låter dig spela på 9 insatslinjer. På grund av spelets enastående popularitet har det nyligen lanserats på nytt i en version som kallas “Book of Ra Deluxe” eller “Book of Ra 2″, som ger spelaren 10 insatslinjer.

Book of Ra utspelar sig i den mystiska värld som utgjordes av det forntida Egypten. Symbolerna utgörs av en Farao, Gudinnan Kleopatra, en Skarabé, en arkeolog i stil med “Indiana Jones”, Ras Gyllene Bok, och så de vanliga Ess, Kung, Dam, Knekt och 10.

Book of Ra Spela

prova

Målet i spelet Book of Ra är att få ihop en komplett linje med två till fem likadana symboler, från vänster till höger, på angränsande hjul. I detta spel fungerar “Ras Gyllene Bok” som en wild-symbol (på ungefär samma sätt som jokern i kortspel) och får räknas som vilken annan symbol som helst för att skapa en komplett insatslinje.

Normalt sett måste symbolerna placera sig på angränsande hjul. Det finns dock ett undantag till denna regel – Scatter-symbolen. Den behöver inte hamna på angränsande hjul för att utlösa vinst. Så länge som 3 eller fler av dessa symboler finns utspridda någonstans på hjulen kommer funktionen Bonusomgång att utlösas. I Novoline-spelet Book of Ra, är det symbolen “Ras Gyllene Bok” som också fungerar som Scatter-symbol.

Insatslinjer och Insatser för Book of Ra

Antalet insatslinjer är inte förutbestämt, och spelaren kan själv bestämma hur många linjer som ska vara aktiva (upp till 9 linjer i den klassiska versionen, och upp till 10 i Deluxe-versionen). Antal aktiverade insatslinjer kan ändras när som helst.

I spelet Book of Ra kan dessutom insatsen per linje justeras när som helst under spelets gång, vilket ger spelaren stor flexibilitet. När spelet börjar visas minsta insats längst ner på skärmen. Spelaren kan då använda knapparna + / – för att ändra insatsen.

Visningsfältet längst ner på skärmen visar också den sammanlagda insatsen per omgång, vilken beräknas som insatsen per linje x det antal linjer som aktiveras (om till exempel 10 linjer är aktiverade och insatsen per linje är €0.04 kommer den sammanlagda insatsen för omgången att vara €0.40).

Bonusfunktioner i Novoline Book of Ra

Bonusomgångar – Det är utan tvekan de gratis bonusomgångarna i spelet Book of Ra som är dess mest attraktiva egenskap. Om tre scatter-symboler – “Gyllene Böcker” – placerar sig någonstans på de 5 hjulen, utlöses bonusfunktionen Fri Spelomgång. För att vara exakt så gäller det att första gången som 3 “Gyllene Böcker” dyker upp på skärmen, vinner spelaren 10 gratis spelomgångar och en speciell symbol som fungerar som bonusmultiplikator, vilken används i gratisomgångarna. Nya gratisomgångar kan genereras under en pågående gratisomgång, och det finns ingen övre gräns för hur många gratisomgångar en spelare kan få.
Insatsen i gratisomgångarna är samma insats som används i huvudspelet.

Book of Ra slot

prova

Specialsymbol som Bonusmultiplikator – Innan gratisomgångarna sätter igång visas Book of Ra på skärmen, och sidorna börjar bläddra förbi. När sidorna slutar bläddra visas den speciella Multiplikatorsymbolen i boken. Om den valda symbolen dyker upp 2, 3, 4 eller 5 gånger under någon av gratisomgångarna, multipliceras värdet på bonussymbolen med insatslinjerna. Värdet på den speciella bonussymbolen bestäms av symbolen själv och den valda insatsen. Det exakta värdet kan när som helst läsas av genom att trycka på knappen “Paytable” längst ner på skärmen.

Under gratisomgångarna kan dessutom specialsymbolen expandera så att den täcker hela hjulet, vilket hjälper till att skapa ytterligare vinnande kombinationer.
Gamble-funktionen – en annan bonusfunktion som finns i spelet Book of Ra kallas för “Gamble”. Med denna funktion kan spelaren öka sin vinst ytterligare genom att gissa rätt färg (röd eller svart) på nästa kort som dras från en kortlek som är inbyggd i spelet. Om spelaren gissar rätt fördubblar han sina pengar. Längst upp på skärmen visas de kort som kom upp vid de senaste sex “Gamble”-omgångarna.
Efter varje spelomgång som ger vinst kommer knappen “Gamble” att blinka. Spelaren kan välja att utnyttja funktionen “Gamble” 5 gånger i rad, eller så kan han när som helst trycka på knappen “Collect” och plocka ut sin vinst.

Book of Ra ur Novoline – Återbetalning

Precis som alla andra spelautomater är Novolines spel programmerade så att de i långa loppet betalar ut en viss procent av de pengar som stoppas i dem. Spelet Book of Ra har en ganska hög genomsnittlig återbetalning på 96.99 %. Ytterligare ett skäl att spela detta spännande spel ur Novoline!